Elektriskā boilera apkope

Esmu diezgan daudz izlasījusi, par to, ka elektriskajam boilerim nepieciešama tīrīšana. Laukos Vecumnieku novadā tas pieslēgts pie diezgan kaļķaina ūdens. Tātad nepieciešams tīrīt. Kā laukos atrast meistaru? Es dzīvoju Rīgā. Tur mana māmiņa u.c. Cik tas maksā? Lūdzu padalieties ar pieredzi. Cik izlasīju internetā, jāizņem sildelements un jānokausē kaļķis karstā etiķūdenī, bet domāju, ka pati to nespēju. Vai varbūt spēju?

Jurijs1962Augums163  2   19:54 Gribēji teikt : neveidojas daļiņas vairāk par 5mk. lielumā. Taču baudīju pats, iztvaikot ūdens paraugus : ūdenī pēc filtriem uz pusi mazāk kaļķa.

janisb  1   =>straume22 pirms čurāt apenēs, der atcerēties, ka leģionellas baktēriju izraisītai pneimonijai nāves procents ir 30..40% spāņu gripai, piemēram tie bija 10..20%

typhoo  1 1 Bez 50 eur (plus materiaali) es boileri netaisiitu. Notecinaat, atvienot, nocelt, attaisiit, iztiirit, nomainiit anodu (ja sildelements vesels), to visu aizskruuveet, uzkarinaat, pievienot, piesleegt un uzpildiit, paarliecinotes ka nav nekur nopluudes, tas ir gana nopietni un ilgi.
Vienkaarshaak ir uzlikt jaunu. It seviskji, ka peec instrukcijaam tiiiriishana ir jaaveic vismaz reizi gadaa. Ekonomiskaak ir lietot paaris gadus, kameer saak teceet vai sadeg sildelements un vnk nomainit boileri.

multi  1   typhoo nedi... Uzrakstījis, it kā smadzeņu operāciju veiktu...
Tur darbs labi ja uz stundu... (pīpējot) Ja neesi ar līkām rokām...
P.S Un par jauna nomaiņu noplēst 100 eirikus, ja? Jo tas jau ar ir "nopietns darbs"

typhoo      Esi tiiriijis, dariijis? Zinu sitos haltuuristus, kaiminjenie vecis naca reizi pusgadaa, nopleesh 60 eur, izraadaas ka nost nenejmot nos sienas nolejot uudeni un it kaa veicot apskati. Rezultaataa boileris peec 4 gadem metams laukaa, anods nav mainits, iekshaa pilns ar drazu. Jautaajums par ko nauda tiek prasiita? Mans boileris kalpo jau 9 gadu.
Par jauna nomainju apmeeram 35. Bet protams tu vari to dariit leetaak. :) man neskauzh.

multi      Esmu tīrijis. Pats tu pēc haltūrista izklausies. Savāc 50€ pārējo dienas daļu kājas gaisā...
Tam boilerim reizi pusgadā nav ko darīt iekšā un 4 gadus netīrot boileri, visticamāk ir vēl dzīvotājs.

Ko tik lēti ņem par jauna nomaiņu? Tur jau ar lieta tik pat nopietna vecais jāiztukšo, jaunais jāpiepilda, jāpārbauda vai savienojumi netek.

Ander      Ko tik te nevar salasīties, neiedojamākas lietas!
Ja boilers sāk palikt skaļāks, šņākt sildot ūdeni, nesilda pietiekami tad apkaļķojas sildelementi. Tad atvieno no elektrības, iztecina ūdeni,atvieno ūdens pievadus, noceļ no stiprinājumiem,iznes laukā mierīgi bez steigas. Atskrūvē sildelementus, izvelk laukā un mehāniski attīra no apkaļķojuma, izskalo tvertni, skrūvē atpakaļ, utt. Lai nebūtu bieži tas jādara jādomā par ūdens atkaļķošanu. Darbus labāk uzticēt meistaram, vai saimnieciskam čalim, kam rokas pareizā vietā un galva arīdzan.
2019-02-21

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu