Plīts izvēle.

Esmu jaunos dzīves apstākļos, līdz ar ko nākas izvēlēties, kādu plīti iegādāties - gāzes vai elektrisko.
Ilgāku laiku esmu lietojusi elektrisko(keramisko) plīti, kura mani ļoti apmierināja.
Varbūt, kāds var padalīties pieredzē, kā salīdzinoši ar izmaksām pēc patērētās gāzes vai elektroenerģijas?
Jau iepriekš pateicos par katru izteikto viedokli!

stingrsloceklis    1 labi atceros, kad mums pamatskola 90 gadu sakuma, kad tas supervilnu ierices saka tirgot, fizikas skolotajs bridinaja tureties pa gabalu no tam iekartam. tagad sabiedriba ir apstarota un visadi citadi morali un fiziski izvarota, smadzenes izskalotas, tapec avene kazene, gali udeni un daudzi citi atsaldetie ir sajusma par savu neatgriezeniski slimo veselibu un gaidamo smago navi no nearstejamam slimibam.

AivarsN    1 Indukcijas plīts ātrāk un labāk pagatavo,nekā gāzes plīts,jo precīzākas regulēšanas iespējas. 28cm Fiskars panna,kuru var nopirkt pa lēto,sakrājot ELVI uzlīmes,cep vienmērīgi visā platumā. Čuguna panna vidū cepa vairāk. Šaubos,vai gāze var izmaksāt lētāk,ja zināms,ka indukcijas plīts ir 4×ekonomiskāka par parasto elektrisko un 2× taupīgāka par keramisko plīti. Kādu gan kaitējumu cilvēkam var nodarīt indukcijas plīts? Citas elektroniskās ierīces jau tad ir bīstamākas. Mikroviļņu krāsns tikai sabojā ēdienu,bet cilvēkam ir praktiski nekaitīga,ja ievēro drošības noteikumus un tā nav bojāta. Par tiem sirds stimulatoriem gan taisnība. Pārāk tuvu pieliecoties indukcijas plītij,tie var sākt silt un pat iziet no ierindas. Bet tad jau gan ir ļoti tuvu jāpieliecās.

stingrsloceklis  3   Ierosinu visiem tiem navejoso vilnu lietotajiem un aizstavjiem barot savus majdzivniekus un istabas augus (ja jums tadi majas protams ir) dzirdit tikai un vienigi ar uzvaritu udeni mikrovilnu krasni, un barot savus kakus un sunus tikai ar edienu no mikrenes un indukcijas. Lieta tada, ka majdzivniekiem un majas augiem imunitate uz sim lietam nav tik jaudiga, ka cilvekam. Uztaisiet eksperimentu, nepaies ne menesis un visi bus apspragusi!

Mavs      Es ņemtu elektrisko (keramisko).
Par izmaksām - plīts patērētā elektrība kopējā apjomā sastāda pārāk niecīgu apjomu, lai par to uztrauktos. Mani piemēram neinteresē, vai uzvārīt pelmeņus maksāja 5 centi vai 10.
Toties elektriskā viennozīmīgi ir daudz drošāka un tīrāka.
Vienīgais mīnuss - nedaudz "lēnāka". Bet ar to esmu iemācījies sadzīvot, varu tās 5 minūtes pagaidīt.
P.S. Par indukcijas plītīm nemācēšu teikt, zinu tikai to, ka tur vajag speciālus traukus.

ago    1 Jau gadu lietoju indukcijas plīti un varu teikt tikai to labāko.Gatavošana uz ind.plīts radikāli atšķiras no tradicionālajām pārtikas karsēšanas metodēm,jo karstums tiek ģenerēts tieši pannā.Kā rezultātā priekšrocības ir: - īsāks vārīšanas un cepšanas laiks,jo panna tiek uzreiz uzkarsēta, - tiek taupīta elektroenerģija/līdz 44% /, - vienkārša apkope un tīrīšana, jo izlijusī pārtika tik ātri nepiedeg, -karstuma un drošības kontrole,plīts virsma piegādā vai pārtrauc enerģijas piegādi,kad tiek ieslēgts vai izslēgts vadības slēdzis.Kad panna tiek noņemta,plīts riņķis pārstāj karst,un to pirms tam nav jāizslēdz.
Indukcijas plītij piemēroti feromagnetizēti trauki un tie var būt: emaljēta tērauda trauki,čuguna trauki vai īpaši indukcijas plītij paredzēti virt. trauki,kuru pamatne nav pilnībā feromagnetizēta.
Jā ,sākotnējie ieguldījumi prasa līdzekļus.Man ir Bosch plīts virsma, trīs dažāda izmēra katli un divas pannas, visi labas kvalitātes un iegādāti uz atlaidēm Rito veikalos.
Cepu ,vāru un šmorēju cik vajag neko neekonomējot /vēl ir elektiskā cepeškrāsns/ un citas elektr. ierīces ,kā jau mums katram. Par elektŗību maksāju izlīdzināto maksājumu par 120 kw mēnesī /20.28 eiro./Kopš janvāra esmu pārmaksājusi jeb ietaupījusi ap 140 kw.
Gatavošanas ātruma ,kopšanas ērtību, zemo izmaksu ziņā un ja Tev nav implantēti elektrokardiostimulatori / iespējams ir diskomforts cilvēkiem ar dzirdes aparātiem/ noteikti iesaku indukcijas plīti.

adamsone      Lietoju gāzes ar elektrisko cepeškrāsni, visa elektriskā man ir par lēnu.
Nu brīnumains rēķins 120kw mēnesī, tās pārējās ietaises laikam ir naktslampiņa un elektriskais termofors.:D

ago      adamsone,man patīk Tava humora izjūta!:)
Viss nesaprotamais īstenībā ir ļoti vienkāršs. Teicienu - skopais maksā dubultā ,droši vien zini.
Iekārtojot dzīves vietu šajos laikos, būtu grēks neņemt vērā pieejamās progresīvās tehnoloģijas, tajā skaitā arī energoefektivitātes lauciņā. Jā, lampiņu ir daudz un dažādas -griestu, sienas,
galda , ak, a termofota ta naf...:))))

agents      Es par indukcijas plīti.

Ja salīdzina ar gāzes plīti, virtuve būs tīrāka un nav eksplozijas risks.

Ja salīdzina ar parasto keramisko, viss ātrāk gatavosies un uz virsmas neveidosies piedegumi.

graafs      Es izvēlētos indukcijas plīti,jo vis notiek ātrāk un enerģijas patēriņš mazēks,bet vienīgi katli un pannas būs jamaina.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu