LED televizori

Lūdzu paskaidrojiet - kas ir LED televizors, ar ko labāks par citiem ?
Skatos piedāvājumus , bet nesaprotu , kur varu redzēt izmērus ? Visādi skaitļi norādīti..

vilks28      Pērc un necepies. Maz ēd strāvu, ļoti maz.

estepat      :)Dīvaini, ka vecajam ir ´33cm ekrāns´!(pa diogonāli?- tas ir pilnīgi izslēgts, platumā?- tas arī ir pilnībā izslēgts, ja nu vienīgi ekrāna formāts ir 9:16, tad tā ir 27´´diogonāles LCD ekrāna augstums, ja kineskops, tad aiz ausām pievilkts 22´´samsung 3:4 formāta ekrāna aptuvenais augstums ar noapaļojumu uz augšu... Bet par jautājumu- LG42´´LB650V LED direct LCD 42´´ekrāna tv pie pieticīga gaišuma un skaļuma regulācijas patērē~50W/h, bet LG 42´´PA4500 plazma~100W/h! Arī pikseļu skaita salīdzinājums ir lieliskie 2 073 600 LED-am pret gandrīz HD- 786 432 - plazmai, un tikai cena ir 392eur(ololo.lv) pret 350eur(ololo.lv) plazmas labā, bet plazmai mīnuss ir pelēkie laukumi ekrāna sānos- skatoties oriģinālajā formātā 3:4 formāta pārraidi uz 9:16 ekrāna. Krāsas var saregulēt tikpat labas LED-am, kā izslavētajai plazmai- tā ka viennozīmīgi LED uzvar ar rezultātu 5:2 - LED elekrotaupīgums, pikseļu miljoni, melnas malas- skatoties 3:4 original, maz-atspīdumaina ekrāna virsma, krāsas- pret- plazmas zemā cena, krāsas. Maģiskā pults ir tikai tādam LG modelim, kura cipars ir lielāks par 650- ja gribās rakņāties youtubā ērti ar maģisko pulti, tad ar 392eur par 42´´ būs pa īsu, bet ja pietiek ar 32´´(81,28cm) diogonāli, bez neta, tad var pa 214eur nopirkt LG 32LB5610 (ololo.lv) :)

kaspich      tik daudz stulbibu kaa shajaa teemaa - sen nebiju lasiijis. cien. vechi, ja nerubiijiet, kam juus te vipendrieties?
sieviskji - nelasi to sviestu, kas te samurgots. ej uz veikalu, un peerc.. da nah kaadu veel netu tv? nah fullHD, ja max, ko skataas, ir LTC? pretenzijas pret Kjinu? daamas/kungi - KUR razho TV Samsung? LG? Sony? Panasonic? kur tiek razhotas komponentes tiem TV?
Kjiina, Singapuura, Malaizija.
es Tavaa vietaa vnk pirktu 42..46 collas, parastu neplazmu, izmaksaas tas prieks ap 300+ EUR. neko no taa, kas naak virs taa cipara, Tu taapat neizmantosi. un tas nav paarmetums.

estepat      Visstulbākais, kas var būt šajā tēmā- tas ir kaspich, kurš dod padomus tv iegādē- tā vari palikt bez iespējas jelkad skatīties kvalitatīvu Full HD attēlu no portaka, vai no iekšējā tv smārt-a youtub-a! Zābaks arī tad ir zābaks, ja uzskata pilnīgi visus citus par zābakiem- nu riktīgs zābaks...;)

janisb    1 šitā smējies par atbildēm sen nebiju :D
tātad ko nozīmē "LED" - tas nozīmē, ka LCD ekrāns tiek izgaismots izmantojot gaismas diodees nevis dienas gaismas spūldzes mazo analogu. Šadam izgaismojumam ir vairāki plusi - vienkāršāka izgaismojuma barošana, lielāks spilgtuma maiņas diapazons, ilgāks kalpošanas laiks, lētāka izgatavošona. Pateicoties pēdējam punktam šobrīd nav vairs nopērkami LCD ekrāni/televizori ar cita tipa izgaismojumu.
Ekrāna izmēru parasti norāda diognālei collās, attēla kvalitāti vairāk par collām nosaka izšķirtspēja attiecīgi tiek apzīmēta ar HD 1280×720 FullHD 1920x1080 (4k)UHD (ultra HD) 3840x2160

Birdwatcher      LED TV (SMART TV) Sākot no 46 colām! un laime pilna

kaspich      nu, janisb +101. tas, ko te dalja murgo par LED, ir OLED TV. kas maksaa 5 ciparu skaitljus.
estepat - ja cilveekam ir 4m no TV, un redze ne tik spozha, tad vinjam vajadzees kaadu 70 collu TV, lai teoreetiski redzeetu atskjiriibu starp HDready un fullHD. naakoshaa lieta - peerkot TV pa 200..300 naudaam, neviens nepretendee uz 10+ gadu taa izmantoshanu. nopeerkot pa 1..2K EUR, uzraujaas uz bremzeejoshu [SMART] OSu: karaas neta brovzeeshana, te raada/te neraada youporn, oi, youtube HD, te skaipam vajag speciaalu, 10X daargaaku kameru, u.t.t. Tas ir tieshi taapat kaa nopirkt 10 gadus vecu BMW, un jaaties ar taa navigaacijas moduljiem un softu upgreidiem. shaadi integreetie risinaajumi VIENMEER bus 117 soljus aiz parasta datora ar populaaru OSu.

estepats      kaspich! Man ir gan pāris gadu veca- 42collu HD ready LG 42PA4500plazma pa~235Ls, gan pilnīgi svaigs- 42collu Full HD 3D SmartTV LG42LB650V pa~395eur- tā kā es varu ļoti labi salīdzināt- ar kādu TV pietiek, lai skatītos Skatvja HD kabeļa signālu, un kāds TV vajadzīgs, lai ar HDMI vadu(vai ar iespraustu in-TV interneta vadu, vai izmantojot WI FI) ekrānā no 3 metru attāluma varētu ievērtēt Full HD video no interneta! - tā ka- ja pats NEJŪTI ATŠĶIRĪBU HD UN Full HD ATTĒLA KVALITĀTĒ, tad nespried pēc sava truluma par pārējiem.

estepats      Un manā samsung i9506 telefonā, kaspich, arī ir Full HD(>2miljoni pikseļu) 5collu amoLED ekrāns, un 13 miljons pikseļu kamera, un tas ir lieliski, jo apskatot ceturtdaļfotogrāfiju pa visu ekrānu- attēla kvalitāte vēl nezūd un ir lieliska. Tā ka- ne sviesta taurenis tu, bet tusnis-rupucis-krupucis vien...

Torpedo      Nē, nu ja tiešām kāds taisās skatīties tikai Lattlekoma kabeļtelevīziju vai kādas citas firmas kabeļtelevīziju, tad tiešām nevajag ne FullHD (1080p), ne pat HD Ready (720p), jo viņu padotais signāls ir krimināli sliktas kvalitātes un bilde neatšķirsies no tā ko rāda Padomju laika Horizonts :D
FullHD vajag, ja skatās no ārējā diska vai pa gaisu caur WiFi no datora atbilstošas kvalitātes filmas, kas sver kādus 10-50 GB vai no SmartTV krievu videonomām filmas uz 1080p

usinjsh      Īstenībā ir svarīgi ko pati gribi no tā TV. Kā tu viņu izmantosi, ko skatīsies. Vajag tev šādas vai šitādas fīčas tajā. Galu galā cik naudas taisies tajā investēt.

SaintSin      hmm, Euronics kā atsaucīgie konsultanti? nu nez... Gribēju savulaik Nexus planšeti pat nopirkt, bet pārdevējs "laipni" tā arī pateica "ja tikai pataustīt taisāties, tad netaisīšu stendu vaļā"...
Bet par TV (monitoriem un tml.) labāk uz lielo Elkoru aizdoties, apskatīties un izvēlēties to, kas patīk. Pārmaksāt par iespējām, kuras pēc tam neizmantot - kaut kā neriktīgi. Tā ka vajag apzināties, ko grib no TV. Ja pa naudu mājās jābradā, tad kādēļ šis jautājums un šeit?
Manuprāt, pašlaik ļoti sakarīga ir LG LEDu izvēle (piekrītu iepriekšējiem runātājiem).

Postremo      pie visa mineetaa, varu ieteikt paskatiities , lai atteela atjaunossanas buutu vismaz as 120 Hz frekvenci.Lloti labi, ir 240 Hz. Kaapeec? Mazak mirgos atteels, acis to nemaniis, it seviskki, ja kautkas aatri kusteesies uz ekraana , tas nebuus izpluudis.. 3D tellukiem tas parametrs var buut arii 480 Hz.
Par kkiinaa razzotajiem tellukiem , nu kaa var nesaprast , ka ir milziiga starpiiba, ja LG razzo savaa razzotnee telluku, arii Kkiinaa, un ja to cep kautkaada vieteejaa kkiiniessu kompaanija. Taa ir ar visaam preceem.Vissu ko razzoo Kkinaa, bet pasau;les vadossaas firmaas izmanto pavisaam citas detallas tur, cita kvalitaates kontrole utt. Slinkums iedzillinaties vienkaarssii. Dziivaakais piemeers ir tellafoni. Firmas telafoni iet gadiem, kreisie- meenessiem tikai.

kaspich      trollings turpinaas.
1. shiem TV NAV taads kadru refreshrate [100/200/480Hz], kaa bija vecajiem TV. visi tie Hz ir reklaamas triks. atteels shajos tiek veidots PAVISAM savaadaak kaa agraak [kur bija kadru atjaunoshana, izveerse caur rindu, u.t.t.];
2. postermo - aizej nosveerties. kuri tad ir tie TV, ko razho kjinaa, bet ne brandi? m? KURI? kuras ir taas komponentes, ko brandi izmanto citas, ne Kjiinas. konkreti. var uz PM.
3. luuk, Torpedo beidzot saaka domaat. vai Laasminja kachaas 10GB? tas jaajautaa VINJAI, bet 99% probabilitaate, ka NEE. ibo, paareejais aprikojums ta arii vajadziigs: laba videokarte, normals nets, u.t.t.
estepats - veciit, tavi krami ir bezjeedzigi novecojushi suudi, piedod, ja taa - pa skarbo. 200 LVL TV? tagad standarts - UHD un 55 collas iesaakumam. vai 55 colas vajag Laasmai? shaubos..

jollyroger      Kur vispār ņemt normālu UHD avotu?
Un jā, daži kačā 10 un vairāk Gb un lieto blu ray diskus.

av2      BR diski vispaar ir ierakstiiti 60Hz.Filmas orgginaali ir uzfilmeetas ar pat tikai 24 kadriem sekundee. Ja telvizors atjauno kadrus biezzaak, tad vinnss iisteniibaa cep jaunus kadrus, strap iistajiem.Un cep taadus, kaadus vinns domaa, ka vajadzeetu. Reizeem no taa attela kvalitate pat ciess - sejas paliek nedziivas, kaa lellem. Ta kaa nav iistas jeegas taam 120 , vai 240 Hz.PLuss , ja pirmsaakumos LCD tv tiessaam izsmeereja aatru kustiibu atteelus, tad ssodienas LED , OLED to vairs nedara nemaz.It sevisski jau OLED, vai LED ar local diming.(vieteejo izgaismojumu).Lai gan atkal, varat jau te cepties, bet tiessi ideaalo kontrastu dell Plazma tik ilgi dziivo. OLED arii iztiek bez apgaismojuma aizmuguree(prasti izsakoties) , tapeec arii ir lloti labs kontrasts.Ja kads grib parunaat smalkaak par ssiim tehnaloggijaam, laipni luudzu. Tikai pirms ko sakat , padomajat, vai sajeedzat ko runajat. Jo izklausaas, ka sajeegas pat tuvu nav.
Taapeec velreiz saku,lai neccakareetu sev praatu , izveelies izmeeru, jaunu modeli , un vai vajag to Internetu iekssaa. Tas viss.

kaspich      shoreiz +101. tikai ar to niansi, ka OLED TEHNISKI var nodimmeet katru pixeli liidz 0%. praktiski - tumshajaa ´galaa´ taa izskjirstspeeja ir tuvu 0llei [tb, vecaa kvadratu/graudu probleema nekur nav pazudusi], PWM straadaa ns rezhiimaa [mezhoniigi iisiem impulsiem spidinot taas LED]. tehniski - viss ir slikti, ideaalais melnaa dziljums sasniegts nav. un, piedevaam, ne DVD, ne BR formaati nenodroshina vajadziigo izskjirtspeeju tuvu melnajam. kopsavilkums - viss turpina buut slikti. par plazmaam - es piedaavaatu versiju, ka troksnis, kas veido ´analoga´ atteela sajuutu, ir pie vainas. jo melnais taapat tur ir nekaads [varbuut - kaadaam superdargajaam Pio plazmaam savulaik tas bija bisku labaaks, bet ne peedeejo gadu leetajam/videejam segmentam].

estepat      kaspich! Tu nonāc pretrunās pats ar sevi- vispirms raksti, ka- ja cilveekam ir 4m no TV, un redze ne tik spozha, tad vinjam vajadzees kaadu 70 collu TV, lai teoreetiski redzeetu atskjiriibu starp HDready un fullHD. Tagad ATKAL raksti, ka ne tikai HD, BET pat Full HD standarts- TAGAD- nav pietiekami labs(lai gan nieviens te LV tik labu signālu neapraida- ne pa virszemi, ne pa apakšzemi) - tagad jau, REDZ, TAVUPRĀT (NEZKĀPĒC)- vajagot UHD un 55 collas iesaakumam. vai 55 colas vajag Laasmai? shaubos..- Tev pirmssākums apsteidz iesākumu, un tāpēc putra galvā- Full HD tev pārāk laba, lai to izbaudītu, tāpēc vajag UHD, kuru vēl mazāk cerības izbaudīt uz tā tava 70´´ekrāna.(tarakān-tauriņš riktīgais)Man 42collas ir drusku pa daudz, bet tā kā mazāka plazma tad nebija(un pat tagad nav), nācās priecāties par 42´´ekrānu par 234+12Ls, bet tagad priecājos, ka 42´´Full HD 500Hz 3D Smart TV maksā mazāk par 400eiro(300Ls ar visu piegādi) Lasma jau varēja izlasīt, ka tāds, kā viņai vajag- maksā no 214eur- ololo.lv

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu