Apkures katli.

Gribētu uzzināt kaut ko vairāk par apkures veidiem - kas lētāks, ērtāks, atsauksmes, kritika? Jautājums vairāk tiem, kuriem ir savas privātmājas un pašu pieredze ar šķidro, cieto apkures veidu.

kakjis_maisaa      Ja ir nauda, tad visērtāk ir ar elektrību, pie viena var ierīkot arī piebraucamā ceļa apsildi ziemā, lai nav sniegs jātīra.
To 100 metru gāzes pievilkšana vien izmaksās pie 10k, bet arī ērti. Cilvēki saka, ka salīdzinot ar Rīgas centrālo, izdevīgi.
Pats kurinu malkas katlu, stāv kombinētais boileris, sanāk izdevīgi. Bet nu automatizācijas nekādas un ja ārā -20 tad no rīta vienās apakšbiksēs tā sev...ā, un jā, ja pazūd elektrība, es savu sistēmu varu darbināt paštecē, santehniķis gan sākumā burkšķēja, nepatīk vieņiem tās "liekās" trubas :D

veejpuuta      Oglēm pluss ir tāds,ka,ja vakarā tā pavēlāk,ap 23 ,pieber,tad līdz rītam,kādiem 6,7-iem deg.Malka jāpiemet arī naktī,ja ārā lieli mīnusi.

av2    1 dziivot ir daargi :(
Man vienmeer ir patikukusi malka, un parastas kraasnis. Virtuvee pliite ar muuriiti, kas silda blakus istabu utt. Jaa , malka ir jaasagaadaa , bet tas cilveekam , kam pieder maaja, ir siikums. Protams, ja nav vecs, vai citaadi ierobezzots.

usinjsh      Lasu un skatos ka visas iespējas dajebko pieslēgt. Gribi komfortu un nedarīt ne ko, tad gāzi vai siltumsūkni. Vienīgais par siltumsūkni vajadzētu padomāt pirms mājas būvēšanas lai pa visu teritoriju caurules zem zemes savilkt. Man pazīstamam draugam tāda štelle ir. Nu pagaidām laimīgs un daudz lētāk kā gāze.
Pašam man malkas apkure. Čuguna Attac krāsns. Ja kāds netic ka tā visu nakti kurās, tad var atbraukt parādīšu. Pašam patīk siltums vismaz 24-25 grādi. Guļamistabā, gan 22. Ja temperatūra jau laicīgi uzdzīta līdz šiem grādiem, malku krāsnī lieku guļus un tā līdz pašai augšai. Šīberi ciet un radiatori līdz pašam rītam silti. Ja ārā kādi +5grādi, tad vakarā uzkurinu akumulatorus kas ir vnk divi 200l savu laiku nokalpojuši elektriskie boileri. Visparastākais taimeris ar laika kontroli kurš no rīta nostrādā un padod signālu trīsceļ vārstam. Pa visam vnk automātika, bet pa naktīm var nekurināt, bet no rīta ceļoties komforts lai sapostos darbam.
Izmaksas ir šādas. Mājai 90 kv/m apsildāmās platības, darbam 260 kv/m. Reizi divos gados pasūtu baļķvedēju ar piekabi kas maksā 600ls.

erucanob      Priekš 90 m2,600 Ls ir baigi dārgi.

varisr      priekš 90 m2 un 260 m2 darba vietā divos gados nez vai tas ir dārgi. Ja rēķinam vidējo, darba vietā gan nav tāda temperatūra kā mājoklī 350 m2 sešos mēnešos divos gados= 0.5ls dienā. Nez vai tas ir dārgi. Mans paziņa ar gāzi kurināmā mājā 220 m2 katru mēnesi maksā apmēram 105Ls .

SmalkaisStils      Labākais parastā - laba krāsns un kārtīgi nosiltināta māja.
apkures katli viens čakars !!! + regulāri jātīra. elektrība daudz iet.
2019-09-26 20:37

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu