Indukcijas plīts

Esmu sieviete, kura tiek pati ar visu galā, bet vajag padomu :)
Varbūt starp raiņiem un blā blā onkuļiem atrodas arī kāds ar smadzenēm.
Tad nu īsumā. Plīts 5 gadi. Aizgāja šai ciet. Sāk pīkstēt un mirgot divi riņķi. Cepene vispār nestrādā. Zvanīju profesionālam onkulim. Šis man prasa 20 eiro par paskatīšanos un pajautāja instrukciju. Pfff, es negribu zābakam uzticēt savu plīti.
Dzirdēju, ka indukcijas plīts nau izdevīgi remontēt . Kā gudrāk rīkoties?
Meklēt meistaru? Tad kur? Vai labāk pirkt jaunu? Varbūt tad gāzes parasto?

AivarsN    1 Starp citu, uz indukcijas plīts, pat liels katls uzvārās ievērojami ātrāk, nekā uz gāzes. Mūsdienu steidzīgajā dzīves ritmā, tas taču ir tik forši, ja var dažas minūtes ilgāk pagulēt, vai paspēt pagatavot svētku maltīti, reizē ar viesu ierašanos. Krīze vēl tikai sāksies un tāpēc ar gāzi var būt visādi. Taču elektrībai tā kā nevajadzētu pazust un arī izmaksu ziņā, indukcijas plīts tērē mazāk, kā kad būtu jāmaksā par gāzi. Man jau kā vientuļam vīrietim, ar vienriņķa indukcijas plītiņu un nelielu atsevišķu cepeškrāsni, pilnīgi pietiek. Taču kārtīgai saimniecei, kura daudz gatavo,droši vien vajag jaudīgu virtuvi. Kamēr lielajai plītij meklē meistaru, varbūt var pagaidām paņemt vienu, vai pat divas mazās, ar vienu, vai diviem riņķiem? Tās ir ļoti lētas un gan jau vēl kādreiz noderēs. Piedevām var visur viegli paņemt līdzi, kur ir elektrība.

Vaukskis      Gāzes plīts priekšrocība ir risku diversifikācija ar domu, ja nu uz laiku pazūd elektrība.. . Gāze arī tiek patērēta daudz lēnāk nekā elektrība.

Kaskaade    2 Gāzes plīts priekšrocība ir uz uguns gatavots ēdiens. Kādam tas nav svarīgi, kādam ir.

LaskovijMerzavec    4 Uz uguns gatavots ediens ir tad kad krasnii gatavo. Ar attiecigo malku.
Vai grils, vai ugunskurs

Kaskaade  2 2 09:24 kā parasti ar savām piecām kapeiciņām. Nu kas ir malkas plīts čuguna cepeškrāsnī un uz riņķiem gatavots ēdiens, man arī ir regulāra nojausma. Nekadus grilus un barbikju nelietoju, piegriezusies līdz apnikumam dūmu piegarša.

Letija  1 3 Jurim1975 vajadzētu nevis bučiņas, bet ar rīkstēm - par tādu nekompetentu viedokli!

Gāzes plīts mājās ir pilnīga vakardiena!
Kādas priekšrocības? Smaka, nosēdumi, nedrošība?
Muļķības, ka indukcijas plītij īss mūžs - nevajag pirkt vislētākās!

AivarsN      Andromeda. Gastronomiska izvirtule ar 63 kilogramiem!? Vai intensīvi gatavojies olimpiskajām spēlēm?

LaskovijMerzavec  1 1 11:16, kā parasti izrādās ar savu nepilno rubli…

Gāze no trubas vai balona nav nekāda uguns! Lai gan ir jāmāk iestāstīt tautai, ka ēdieni gatavoti uz gāzes ir kkā labāki nekā uz elektriskās….

Kaskaade    3 Pamuļķi, manis pēc sev ēst vari gatavot kaut ar lodlampu vai augstsprieguma sadales skapī.

AivarsN    1 Starp citu, kad pazūd elektrība un slinkums kurt malkas plīti, es ne vienu reizi vien esmu vārījis kafiju katliņā uz lodlampas. Gāzes lodlampas tagad vieglas, kompaktas. Ērti paņemt līdzi piknikā, lai vieglāk iekurināt ugunskuru, vai grilu.

LaskovijMerzavec    4 Štovētāvāvere... veiksmīgi Tev iet pavemt:)

rokons  1 1 Ja ir normāla māja, tad ir arī rezerves ģenerātors, lai viss neapstātos. Nekāds gāzes apkures katls bez elektrības nestrādās. Un jau minēju, ieviešot gāzes plīti, jānodrošina nenoslēgta ventilācija, bet tvaika nosūcējs virs plīts ir vai nu ar iekšējo cirkulāciju, vai arī pie cita gaisa vada slēdzams

anis      Nu ja,sen nav bijuši ticību kari! Katram veidam ir arī savas blaknes. Man vislabāk patīk ēzē-jauda ārprātīga,ventilācija arī komplektā... Ne kvēpu,ne tauku-tik žāvāties gan nav laika-sadegs pat katliņš...

Kautrigaiss      Ja mirgo divi riņķi , tad viss kārtībā - Dieviņš ar palīgu ir pieslēdzies , viss būs labi !

savadakais      Ka darītu sākumā*
VIS pirms patiri degļa dizites.
Ja kaut kas elektronisks. Tikai patiri kontaktus, vai pievelc kas vaļiks, lai nav lieki "joki"

Raivis_1977      Piemēram ko es zinu, ka alumīnija pannas, piemēram, itāļu "Baleriini" dārgā panna pa 40 Eiro., ar teflona pārklājumu, kuru nedrīkst likt uz indukcijas plītīm cepšanai. Tas jau ir rakstīts jau iepērkoties uz pannas etiķetes virsmas ražotāja lietošanas rekomendācijas norādījumos.
Jo indukcijas plītis strādā tikai un vienīgi uz magnētiskuma principa, un tur kaut kas ir tāds, ka panna var kļūt toksiska, kā arī ēdiens ... Labu apetīti!
Tātad, indukcijas plītis ir ne visai izdevīgas daudzejādā ziņā! Ražotājs tikai meklē savu kārtējo noietu, kā tik vien uz lētāku energopatēriņa pincipiālās pieticības rēķina ...
2022-12-24 11:12

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu