padomju laika putekļu sūcēji bija labi

"´Vihrs", 1978 vai 1979 gadā pirkts, kādā 1994 vai 1995 gadā nomainīju gultņi un ogles birstes (glabājās komplektā kā rezerves daļa), tagad nomainīju atkal gultņi un izgriežu pats no grafīta un nomainīju birtses un - strādā ! Kāds moderns putekļu sūcējs nostrādās 42 gadi un būs tik pat viegli remontējams ?

Geisha      23,30 Aivariņ, naf tev skūteris? Vai tad nezini, ka veselā miesā vesels gars? Kājiņām, kājiņām dipa dapa, kajiņām viegliņi viegliņi patecēt to ceļa gabaliņu nevis ar kaut kādu smirdīgu skūteri gaisu maitāt ar putekļiem. Kur tik sū-gu darbu atradi, ka sanak tikai putekļusūcējs par 29 eirām? Pat maizītei nesanāk. 2020-12-29 00:05

Kaskaade      A kas jums tik briesmīgi jāsūknē, joprojām 1978.
vai 1979. gada tepiķi pie sienām un uz grīdām?
2020-12-29 07:53

Tessa      Aivar, pec tavas filozofijas tev vispar nedriikst but nekas no tehnikas, jo to ražo kapitalisti, ekspluatejot vergus, tb paraziiti.
kapec tad tu tos atbalsti? uztaisi pats ledusskapi vai puteklju suceju, jutube noteikti ir pamaciibas.
2020-12-29 08:40

kvarts      Tada sajūta, ka daudzi vēl ar zirga pajūgu pārvietojas.... 2020-12-29 09:28

Olivija      Jūs tak te visi ar gadiem mānaties . Kā var atcerēties par grabažām no 1978. 2020-12-29 11:15

Nickss      Topiks, ne visai izglītoti padomju cilvēki nastaļģe par savu padomju jaunību. lasu, reāli riebīgi. 2020-12-29 11:52

AivarsN      Jurij, man ir tieši tāds svars, kāds tiek ņemts testos, 75 kg. Pat braucot ar autokruīzu un tikai ar ekonomisko ātrumu, pat vasarā 50km viens akumulators īsti neizvelk, lai gan solīts 65. Kad gaisa temperatūra tuva nullei, pat 40km vairs nenobraukt. Baterijas tiešām ir nenormāli dārgas un sastāda pusi no paša braucamā cenas. Atliek cerēt, ka arī nobraukt varēs vismaz 5 reizes lielāku attālumu, kā ar iekšdedzes dzinēju. Un tā kā elektrība izmaksā daudz lētāk par benzīnu, tad kopumā tam visam vajadzētu atmaksāties.
Tessa, tie parazīti tevi drīz nopotēs un varēsi dusēt saldi.
2020-12-29 11:53

hjuumans      cik es saprotu, tehniku agrāk(80tajos gados) ražoja ar domu par ilgāku darba mūžu.
piemēram, man bija panasonic maģis, krievu laikos tas maksāja 2k rubļu. iet līdz šai dienai, bail pat domāt, cik tam ir gadu.
vai lielie krivu maģi, kā olimps, vai japāņu akai lentinieki, kas toreiz maksāja 4k rubļu. iet nevainojami. pagājuši ir 25/30 gadi. ne remontu, nekā. stradā. ieslēdz un iet. tik jāieeļļo ik pa pāris gadiem.
tagad tehniku ražo ar domu par tās darbu uz pieciem gadiem. agrāk ražoja ar domu, ka tā kalpos 25 gadi(japāņu akai).
2020-12-29 12:23

AivarsN      Arī pagājušajā gadsimtā ražotās automašīnas turpina ripot. Pusmiljons kilometru, tām tikai tāds nieks vien ir. Rekordistes sasniedz pat vairākus miljonus kilometru, bez nopietniem remontiem. Piedevām, gandrīz visu var remontēt mājās pats. Jaunajiem modeļiem, kaut vai dārgākie brendi, 250 000 jau skaitās liels nobraukums, bet apkopes un remonti tikai servisā, par veselu veco auto cenām.
Japāņu elektronika, kura Latvijā nonāca pirms neatkarības, bija pavisam cita līmeņa, kā tie lētie surogāti, kurus te sagāza jau krietni vēlāk. Pārnēsājamās Sharp magnetolas 70jos skanēja pat labāk, kā tagad vairums mājas akustikas, bet pat nelielai Panasonic magnetolai bija paātrinātā pārrakstīšanas un telpiskās skaņas, jeb stereo+ funkcija, kādas nebija vairs nevienai brīvajā Latvijā pārdotajai magnetolai. Vārdu sakot, visa tā saucamā tehniskā attīstība ir tikai liels lohotrons un naudas kāšana. Tai vietā, lai pateicoties mehanizācijai un pat robotizācijai, visām precēm vajadzētu kļūt arvien lētākām, pievienojot nevajadzīgas herņas un štruntus, tās paliek arvien dārgākas un līdz ar to, vergi spiesti strādāt arvien vairāk, lai par to visu samaksātu. Sakaru tehniku attīsta tikai tāpēc, lai visu pasauli, kā vienotu koncentrācijas nometni, varētu centralizēti vadīt, pēc tam utilizējot milzīgo ierēdņu armiju, kura kā atbalsts un fanu klubs okupācijas valdībai, vairs nebūs vajadzīgi.
2020-12-29 18:16

studentka      :D Vecie perdeļi. Jā, kas toreiz bija par tehniku-leduskapi ar kāju varēja saremontēt un televizoru ar kulaku, žiguli ar lomiku, bet ar putekļu sūcēju vispār varēja balsināt griestus :D 2020-12-29 19:52

Geisha      PSRS laikos bija fantastiski labs tualetes papīrs - Izvestija, Komsomoļec, Pravda, Trud. Burzi, mazgā un atkal lieto. Ja beidzās tad uz sienas varēja ar sūdainu pirkstu uzrakstīt :"slava KPSS" vai dupsi noslaucīt ar tramvaja biļeti.
Te gadījumā kādam vecam perdelim nav nostaļģija pēc šī brīnišķā papīriņa.
2020-12-29 22:22

Kooperators      Jā, milicija arī bija labāka. Noķēra kā kādu kreiso, izdauzīja un lika atzīties par vainīgo izvarošanā...
Pataisīja par kropli..... un beigās palaida vaļā, jo kāds cits jau bija atzinies...... tiešām.... laba pratināšanas tehnika bija..
2020-12-29 22:26

kosrem      Pāris gadu atpakaļ RAKETA nobeidzās. Pirkta kad vēl biju maziņš. 60 gadu sākumā. Aptuveni 60 gadus nokalpoja. Reizes divas tika mainītas oglītes. Arī ledusskapis OKA, laukos vēl strādā. Vienu reizi motors mainīts. Arī pirkts 60 gadu sākumā. 2020-12-30 11:01

Skudiss      Ok vecais 42 putekļu sūcējs strādā, bet vai arī sūc? Domāju tas pats vairāk rada putekļus nekā savāc tos. Pats kādu laiku tādu vecu strādājošu sūdu izmetu ārā un iegādājos pēdējās paaudzes Philips ar visiem tiem Hepa filtriem. Un mājā tīrākā un gais patīkamāk. Tātad katram savs. Vienam galvenais lai rūc, citam lai izpilda tam paredzētās funkcijas. 2021-01-04 20:43

usinjsh      Jā. Man draudzene trīs gadus atpakaļ nopirka jaunu veļas mašīnu. Dzīvoklītis tur maziņš, tāpēc tā ir pielāgota pie virtuves skapīšiem. Vienīgais variants kāds tur der no augšas veļu ielādējot. Pirms tam bija Ardo. Kādus 15 gadus nokalpoja. Nopirka Electrolux. Garantija 2 gadi. Pēc diviem gadiem un diviem mēnešiem gultņi izbeidzās. Izrādās ka tur nemaz nav normāli gultņi, tur kaut kādi gēla gultņi. Nezinu cik, kaut kur ap 150 atdeva, vēl gadu nokalpoja. Cik zinu, tad šonedēļ pirks jaunu.
Vai daudziem te ir kāds mūsdienīgs mobīlais telefons kas darbojas nevainojami piecus gadus?
Tāpat arī ar TV. Ja tev ir smart TV, tas pats sev atjaunojumus pēc garantijas sev instalēs kamēr tas paliks pa visam lēns, vai arī pats sevi iznīcinās ar kādu augsto lodi. Par auto un tā detaļām te vispār būtu garš stāsts.
2021-01-05 21:36

Any      Piekrītu. Padomju laika ierīces un dažādi rūpnieciski ražojumi (nemonot nemaz pārtiku) bija lielākoties ļoti kvalitatīvi, izturīgi Viens no iemesliem - lielajās ražotnēs kā papildu, relatīvi nesvarīga produkcija bija tieši vis kaut kas mājsaimniecībai. Vēl arī tas, ka netika žēloti labi materiāli kā metāls, jo izejvielu pietika. Nerunājot par plastmasu, kura pašlaik ir ļoti dārga, un kādreiz maksāja kapeikas. Maza piebilde, palaikam ierīces bija neergonomiskas vai neparocīgas, ne visai pārdomātu dizainu.. par ko gan stāsta ne viens vien klasiskā veca humora gabals)

Prieks, ka Jums darbojas. Manuprāt, tā ir interesanta pieredze, gan praktiski, gan emocionāli/ nostalģiski, gan videi draudzīgi.

Pašai patīk šī tēma, patīk kādreiz ko vienkāršu salabot.. Vēlētos sev kādreiz iegūt īpašumā pusautomātisku veļas mašīnu - ja kāds zina, kur pie tādas var tikt, lūdzu padalieties
2021-01-08 21:23

LaskovijMerzavec      Nepiekritīšu, ka padomju laikos bija kvalitatīvi. Maniem vecākiem japāņu National (pirkts čeku veikalā) leduskapis nomira tikai pāris gadus atpakaļ.

Kā arī skolas laikā darba praksēs iegūtā pieredze, par ražošanas metodēm un kultūru, tur brāķi ražoja pamatā.
Kā arī videi draudzīgi??? Jūs ko nekad neesat bijuši psrs rūpnīcā, reālā....
2021-01-08 21:42

Any      Jebkas, kas ilgi kalpo un neliek ik pa laikam iegādāties jaunu, ir videi draudzīgs 2021-01-14 20:54

MegaPixels      "Maniem vecākiem japāņu National (pirkts čeku veikalā) leduskapis nomira tikai pāris gadus atpakaļ." (c) - Ha, tas nav nekas, salīdzinot ar ASV "General Motors" 1947. gadā ražoto "Frigidaire" ledusskapja modeli - joprojām vēl darbojas, kaut dēļ nodiluma rūc, ka traktors... Sekmīgi kalpo kā rezerves ledusskapis aliņu un burbuļdzērienu dzesēšanai . 2021-01-17 23:00

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu