Caurteces ūdenssildītāji

Ar ko atšķiras jaudas un cenu ziņā, vai ekspluatācija iznāk stipri dārgāka kā boileriem?
Varbūt ir kāds padoms labai izvēlei?

zaulons (2009-08-02 20:17)      Nu tās ir ļoti dažādas lietas, boileris un caurteces sildītājs. ja vajag tikai nomazgāt rokas , traukus vai uz 5 minūtēm dušā ta vis OK, bet ja pielaist vannu ta būs sarežģītāk.
Energopatēriņa ziņā lielas atšķirības nav, tas vis kompensējas vienādi vai citādi. Priekš mājām protams ir ieteicams boileris , bet ofisā pietiks ar caurteces sildītāju.

selnija_ (2009-08-02 20:28)      Man meistars pirms 6 gadiem/kad taisīju remontu/ teica, ka caurteces esot ļoti ēdelīgs elektroeneŗģijas patēriņa ziņā: ap 5 kilovati, boileris 1.8. Toreiz gribēju likt divus: boileri vannasistabā un virtuvē caurteces sildītāju. Risinājums nāca cits, un laikam jau optimālākais.

selnija_ (2009-08-02 21:28)      Boilers tika ielikts vannassistabā un papildus caurule izvilkta uz virtuvi, ekselenti!

peetnieks77 (2009-08-02 21:51)      Ja nemaldos, svarīgs punkts ir kaļķa daudzums ūdenī. Boileri var darbināt ar ūdens mīkstinātāja aparātu, bet caurteces ūdenssildītāju nevar. Caurteces sildīdāji var ātri apkaļķoties. Es lietoju tikai boilerus.

[never] (2009-08-02 22:35)      mums maajaas apmeeram 10 gadus ir caurteces sildiitaajs, kursh veic gan apkures funkciju, gan arii uudens sildiishanu ar gaazi, elektroenergjiju nepateeree gandriiz nemaz, tik pa cik prieksh suuknja. Mjaa, apkaljkojies nedaudz ir un saak prasiities peec mainjas, bet nu straadaa uz goda, ij ne saliidzinaat ar boileri ( ar to arii bijusi dariishana).

peetnieks77 (2009-08-03 00:54)      Caurteces sistēma ar gāzes apkurināšanu ir reālāka, taču tā ir vietietilpīgāka un tai vajag novadskursteni. Savukārt, elektriskai apkurināšanai, lai uzturētu daudz maz efektīvu karstā ūdens caurteci, vajag kādus 5 kw. Tam jau vajag atsevišķu elektrisko tīklu, lai tādu jaudu piegādātu.

JurisK (2009-08-03 02:17)      Par pievienoshanas iespeeju - skat, ko peetnieks saka - elektrotiiklam jaaiztur vismaz 5kw, tas ir daudz. Par apkaljkjoshanos - ir jau speciaali filtri, kas miikstina uudeni, padaargi, sameeraa biezhi jaamaina. Caurtecei viens pluss - mazi gabariiti, paareejie plusi boilerim!:)

JurisK (2009-08-03 03:14)      Boileris ir kaa ledusskapis - uzsilda un saglabaa siltumu, sildelements iesleedzaas tik, ja temp. nokriitaas. Taapeec vinjam jaabuut iesleegtam visu laiku, kameer tu maajaas. Un taapeec boileris jaapeerk kvalitatiivs, ar labu siltumizolaaciju un iespeeju arii izjaukt nepiecieshamiibas gadiijumaa(apm. reizi 3 gados).

Ezjule (2009-08-03 10:06)      Man arī 100litrīgais el.boilers tika ielikts vannasistabā un papildus caurule izvilkta uz virtuvi. Nemaz tik daudz elekrību nepatērē,un pats galvenais gandrīz verdošs ūdens kad vien tik man vajag

JurisK (2009-08-04 01:56)      Paintereseejies nopietnaak par tiem klaajumiem, zinu, ka pirms gadiem Elektrolux boileri bija emaljeeti no iekshpuses, noseedumi klaat nelipa un bez filtra mieriigi straadaaja gadus 3-4, peec tam gan bija jaaskruuvee valjaa, jaaizkrata noseedumi un jaanomaina sildelements. Bet tas iznaak krietni leetaak, nekaa filtrus mainiit. Filtru razhotaaji un tirgotaaji tak ar grib dziivot!:))

airopamusnesapratis (2009-08-04 03:15)      Jā, Juri, kādus 5 gadus atpakaļ tā arī gāja ar tiem elektroluksiem, bet tagad man par filtriem sastāstīja. Līdz ar to domāju vienu mazo jauko kastīti pie izlietnes, otru pie dušas un miers. Un nekādu boileru stiprinājumu:D
Vēl jau kāda diena laiks domāt.
Varbūt riskēt, tad varēšu pastāstīt, kā ir ar tiem caurteces sildītājiem:D

ivars34 (2009-10-04 21:51)      Jāskatās caurteces sildītāja jauda, jo pastāv iespēja ka ievadošie drošinātāji nemaz nevilks to sildītāju. Jaudas tiem ir dažādas un ja priekš virtuves varētu pietikt, tad dušai jebkurā gadijumā vaig jaudīgāku.

andoss (2010-02-08 01:34)      Tomeer priekshroku dotu caurteces sildiitaajiem! Jo vinjsh uzsilda uudeni cik Jums vajag, bet boileris visu daudzumu un elektriibas pateerinjaa boilers tomeer sanaak daargaak!

Tigeris1 (2010-09-21 21:53)      Sveiki! Ūdens caurteces sildītājam ir gan priekšrocības, gan arī savi trūkumi.
Lai normāli duša darbotos vajag, kādus kW 18, pie lielām caurplūdēm - masāžas dušas, palielinātas caurteces jaucejkrāni - ar 6kW tāda norūdīšanās vien sanāks, toties veselībai labi. Caurplūdes režīmā nav nekādu iespēju izveidoties legionellas baktērijai, kas karstā ūdens tvertņu gadījumā, kādu brīdi to nelietojot, ja vien nav iebūvētas funkcijas, kādā brīdī to trauku nodezinficēt pastāv. Par apkaļķošanos - tas jau ir atkarīgs no ūdenspagādes aukstā ūdens sagatavošanas sistēmām pilsētas mērogā vai kā savādāk un pasargāties var abos gadījumos no apkaļkošanās. Vienkāršākā metode ir neļaut caurplūdes sildītājam un arī karstā ūdens tvertnei uzsilt virs 60 grādiem. Kaļķis sāk izdalīties no 62 grādi pēc Celsija skalas. Pēc normatīva karstajam ūdenim krāna iztekā ir jābūt 55 grādi Celsija.
Mūsdienās tiek ražotas normālas karstā ūdens tvertnes - franču Thermor, vācu Stiebel Eltron, čehu Dražice, Tatramat. Ja vien vieta atļauj tagad izdevīgāk karstā ūdens tvertnes lietot, ieguldiet vairāk normalā traukā un tas atmaksāsies, svarīga ir ekspluatācija nevis sākotnējā cena normālās robežās, saprotot, ko jūs no tā iegūstat. Vēl uzliekot normālus krānus ar normalām sajaukšanas iespējām, sajaucot uz reiz kādus grādus jums vajag - ietaupās energoresursi un laiks. Kaļkis ar nav problēma. Esmu speciālists ūdens, apkures un svaiga gaisa jautājumos. Lai Jums jauka notikumi.

crossing (2011-06-27 12:17)      katrai tehnoloģijai un iekārtai ir savs pielietojums, gluži kā katram ir savas prasības pret karstā ūdens sistēmu.
Galvenais, lai izvēlētā iekārta izpilda prasīto.
tā sacīt, katram savs kažociņš.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu